Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.  Държавният глава повтори позицията

...
Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.  Държавният глава повтори позицията
Коментари Харесай

Радев остро към “партиите на войната”: Да съставят кабинет и да поемат отговорност за оръжията за Украйна

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. 

 

Държавният глава повтори позицията си срещу изпращането на оръжия в помощ на Украйна и войната й с Русия. Това се трансформира в разграничителна линия сред по този начин наречената “коалиция на войната ” и “Дондуков 2 ”. Определението “коалиция на войната ” пристигна от Българска социалистическа партия и бе по адрес на обединенията, дали своят вот в поддръжка на изпращането на оръжия за Украйна. Сред тези партии са “Продължаваме Промяната ” и “Демократична България ”. 

 

Радев напомни, че в решението на 48-мото заседание за изпращането на военна помощ за Киев ясно е записано, че следваща помощ би трябвало да бъде съобразена с българските благоприятни условия. 

 

“Огромният унищожителен капацитет на този спор, неговата ескалация, утежняването на сигурността в нашия район изисква служебното държавно управление да подсигурява сигурността и териториалната целокупност на страната. То значи не намаляване на нашия защитителен капацитет, а неговото запазване и развиване ", разяснява Радев. 

 

Според президента Народното събрание се е саморазпуснало “от боязън ” да поеме отговорност за ръководството на страната в сложен миг - теза, която президентът изрази неведнъж, в това число и при назначението на новия длъжностен кабинет. 

 

" То саботира правосъдната промяна, саботира европейската ни интеграция, не одобри препоръчаните от служебното държавно управление закони, които облекчаваха и отваряха пътя ни към Шенген и еврозоната. Това Народно събрание одобри съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска и не одобри препоръчаното от служебното държавно управление стратегия за действителна рационализация на Българската войска ", разяснява Радев.

По отношение на новия лист " Магнитски " президентът уточни, че съпротивата против битката с корупцията в България е огромна. Виждаме го и всяка помощ извън е добре пристигнала. 

 

“Съвременната корупция не признава граници и е интернационално събитие, означи президентът и добави, че би трябвало да се одобряват закони, които да обезпечен ефикасна битка с корупцията. Призова политическите партии освен да ги одобряват, а и да се ангажират с осъществяването на тези закони - тази битка с корупцията да не е единствено предизборно говорене ”, уточни Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР